Verantwoord vlees

pork-verantwoordHet is u niet om het even welk vlees u eet. U kiest voor de volle smaak van Pork Best. Maar wat u in dit vlees ook proeft, is dat de varkens het naar hun zin hebben gehad. Ze hebben een goed leven gehad bij de boeren. Dat is een kwestie van dierwelzijn en duurzaamheid. Zo hebben de varkens een dag- en nachtritme, krijgen ze veel bewegingsruimte en vermaken ze zich met speeltjes. Ook zijn ze gehuisvest in groepen. Voor een sociaal dier als het varken is dat een plus! Het welzijn op de boerderij belonen de varkens met een gezonde vleesgroei.

In de gezonde omgeving waarin de varkens opgroeien, wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van antibiotica. Dat is gunstig: daardoor is Pork Best ook voor u gezond vlees.

Bij Pork Best vinden we het belangrijk respectvol met de dieren om te gaan. Vanuit het oogpunt van dierenwelzijn maar ook omdat het een meetbaar effect heeft op de kwaliteit en houdbaarheid van het vlees. Korte transportafstanden en het voorkomen van stress rondom het transport door speciaal opgeleid personeel zorgen voor hoog dierenwelzijn en uiteindelijk een smakelijk stukje vlees.

Dat we waarde hechten aan dierwelzijn, beloven we niet zomaar. Ons vlees verdient hiervoor het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees.