Verantwoord vlees

beef-verantwoordDe kwaliteit van het stukje vlees dat op uw bord ligt is het resultaat van inspanningen van iedere schakel in de keten, van boer tot slager.

Beef Best runderen voldoen aan de criteria van 4x NL. Waarbij de eerste NL staat voor in Nederland geboren. Zo krijgen de kalveren bij ons op jonge leeftijd niet te maken met de stress van lange transporten. In deze eerste levensfase wordt de basis gelegd voor een goede diergezondheid.

De tweede NL staat voor in Nederland gemest. Oftewel de fase waarin de boer zorgt voor de groei van het dier Als de runderen ’s winters naar binnen gaan, komen ze in ruime, schone stallen. Hier lopen ze gewoon los en krijgen ze een dik ligbed van stro. Een gevarieerd eetpatroon zorgt ervoor dat de runderen een goede spiergroei laten zien.

De derde NL staat voor in Nederland geslacht. De transportafstanden zijn hierdoor niet lang, de meeste runderen worden door een vaste veerijder of de boer zelf getransporteerd. De chauffeur is gekwalificeerd voor het vervoer van levend vee en gaat net als wij respectvol om met de runderen.

De vierde NL staat voor in Nederland verwerkt. Bij Van den Berg Vleesexperts worden de wensen van de slager voor de voor de lekkerste biefstukken verwerkt.